Volgers

30 juli 2007

LO Hobbyjournaal 32 : schoolfotograaf

Femke is een échte meid, haar lievelingskleur is roze, en daarom moest ook haar schoolfoto worden gescrapt: een heerlijk, zoete, meisjes-achtige layout! Als ondergrond is een vel uit de Epiphany-serie van Autumn Leaves gebruikt, daarop is gewerkt met Papier uit de Bob & Bob lijn van ProvoCraft, lekker “girly”.

De grote foto is aan de randen licht opgeschuurd, met een kartonnen nagelvijl. Daarna is de foto versierd met wat lintjes en een leuke stervormige brad. Deze lintjes en brads komen verderop in de pagina weer terug, wat zorgt voor evenwicht in het geheel.

Onder de grote foto is een titel gemaakt met behulp van de computer: in een speciaal lettertype is het woord “schoolfotograaf” geprint op een stukje scrapbookpapier. Het gebruikte lettertype is SchoolKX_new, dit wordt op veel basisscholen gebruikt bij het leren lezen. Het is gratis te downloaden via internet, zodra dit is geïnstalleerd op de PC, kan je via je tekstverwerkingsprogramma, bijvoorbeeld Word, je tekst typen in dit lettertype. Wil je dit leuke letterype ook downloaden, kijk dan de website van Tessa Tegendraads bij Freebees.

Verder is de Lay Out aangekleed met diverse knoopjes, onder andere van Dena’s Closet en Artemio, lintjes, en een mooie grote papieren bloem. Het hart van de bloem is een grote brad met een strass-steen. De metalen haakjes op de rechter foto zijn Anchorz, je zet ze vast met een splitpennetje.

Gebruikt materiaal:

Papier:
Atumn Leaves Epiphany: Lavendré
ProvoCraft Rob & Bob Pink& Berry Stripe
ProvoCraft Rob & Bob Purse-Onality
ProvoCraft Rob & Bob Berries & Cream Dot Stripe

Knoopjes: hartjes van Artemio, knoop met bloem, van Dena’s Closet
Grote papieren bloem met strass-brad: making memories
Lint: Avec
Kleine roze brads, sterren brads en Anchorz van Veassen
Chipboard Letter: K&Company

De sketch van deze LO kun je vinden op het forum van Tessa Tegendraads1 opmerking:

dawn zei

another stunning piece of art from you and I love your closeups... have a great day hun