Volgers

28 december 2010

Waar blijven ze nou...?

Het is een uur of acht ’s morgens. Buiten is het nog niet helemaal licht, want het is midden in de winter, een paar dagen na kerst. Ik hoor heel zachtjes mijn kleine meisje uit haar bedje komen en voordat ze me wakker maakt, drentelt ze nog een beetje zenuwachtig naast mijn bed. Ik doe alsof ik slaap, hoewel ik eigenlijk al wakker ben.
“… mama?…. mama…. mama! IK BEN ZES!!!!!”

Gisterenavond lukte het slapen niet zo goed, net als de vijf nachten hiervoor, ze was dol van de spanning, en hoe dichterbij de datum kwam, hoe moeilijker ze in slaap kwam.
En nu vandaag is het dan eindelijk zover.

Haar kado viel goed in de smaak: een immens kasteel van playmobiel waar Jurgen nu al de hele ochtend aan zit te bouwen. Om half één kan ze er niet meer tegen, ze gaat oma bellen “oma waar blijf je nou? Ik ben jarig, kom je ook op mijn feestje??” Tsjah, oma eet eerst haar boterhammetje op en dan komt ze echt. Om kwart voor één blaft de hond een keer. Sanne gaat zowat door het dak:”visite!!!!” Maar helaas, het is de postbode die een rekening door de bus schuift…

Ik geniet nog heel even van de rust, want over een halfuurtje zit het huis vast vol visite en ben ik druk in de weer met taart, drinken en kado-papier opruimen…


5 opmerkingen:

Knutselfreak zei

Gefeliciteerd met jullie dochter. En wat een mooi cadeau heeft ze gekregen. Heerlijk als ze jarig zijn. Veel plezier en een gezellige dag.

Lean zei

Gefeliciteerd met jullie kleine...uhh grote meid!
veel plezier groetjes,Lean

Annelies zei

Gefeliciteerd!! Leuk hoor zo'n sprookjeskasteel!

Liesbeth zei

Gefeliciteerd met je grote kleine meid!!! 6 jaar alweer!!!!!!!!!!

Liefs Liesbeth

marije zei

gefeliciteerd met je dochter en wat heb je dat beeldend opgeschreven! leuk om te lezen. Ik ken het gevoel, een paar weken terug werd mijn meisje 5!