Volgers

24 januari 2011

Mijn potjes
Al eerder blogde ik over de potjes die ik verzamel: de flora serie lila... en hoewel er de laatste tijd niks aan mijn verzamling is toegevoegd, heb ik zoveel in huis, dat jullie maar een fractie hebben gezien van mijn hele verzameling. Dus ik dacht dat het wel weer eens leuk was, om weer eens wat te laten zien...
Hoe langer ik het spaar (nu zo'n 15 jaar) hoe minder vaak ik het tegenkom trouwens. Natuurlijk kun je op marktplaats een en ander vinden, maar vaak komt dat van handelaren en die vragen dan nét te veel. En vaak zijn dat juist dan ook de veelvoorkomende nummers uit de serie, waarvan er zo ontzettend veel geproduceerd zijn, dat ik die allang heb, en soms zelfs dubbel... De bijzondere exemplaren die je "in het wild" tegenkomt zijn dun gezaaid. Maar soms heb ik ook wel eens geluk.
De bovenste vaas, naar het schijnt een ontwerp van Floris Meijdam, is wel een van mijn lievelingsvazen. Juist omdat hij, door zijn chinees aandoenende afbeeldingen en de ietwat afwijkende vormen nét anders is dan de rest van de serie.

3 opmerkingen:

Lean zei

gaaf hoor en ook leuk om lekker rond te snuffelen op een markt je weet maar nooit.
groetjes,Lean

Miranda zei

Ziet er echt heel mooi uit zeg!!! Het is dus echt een sport om iets ervan te vinden! Heb je er vast voor over want het is een plaatje zo bij elkaar!

Kaatje zei

wat leuk om te verzamelen!

groetjes,
Annika