Volgers

09 april 2009

Flora Lila

Al jaren spaar ik potjes, schaaltjes en bonbonieres, maar dan wel van een bepaalde fabriek, van een bepaalde serie : de serie Lila uit de Flora Fabriek in Gouda. Dit typisch jaren ’60 – ’70 plateel is inmiddels allang niet meer in productie, sterker nog, de fabriek bestaat allang niet eens meer.

In de loop der tijd heb ik een hele verzameling bij elkaar gespaard. Nu het weer mooier wordt, en er weer overal markten, beurzen en braderieen worden gehouden ga ik "op jacht. Binnenkort is het weer koninginnedag, en dan zie je mij zeker weer de vrijmarkt afstropen. Op zoek naar dat ene eierdopje, gebakschaaltje of asbakje. Inmiddels hoef ik maar een glimp van precies het juiste lila te zien om het al te herkennen: heerlijk als ik dan weer zo'n mooi exemplaar op de kop heb getikt.... Tsjah getikt?? Ieder gek zijn gebrek nietwaar, ik ben benieuwd wat jullie verzamelen!!
7 opmerkingen:

Lean zei

Hoi weet je dat er in de zomermaanden in gouda op woensdag op de grote markt plein bij het stadhuis een soort van grote rommelmarkt/antiekmarkt is.Je weet niet mischien is er wat te vinden.
groetjes Lean.

nora zei

Wat mooi Tessa!! Ben gek op die kleuren.Fijne paasdagen,groetjes nora

♥ Knutselfreak ♥ zei

Gave kleurtjes. Maar gebruik je het ook of is het alleemaar voor de sier. Enne ik spaar denk ik scrapspullen...soms vind ik het echt zonde om iets te gebruiken!
Fijne paasdagen.
Groetjes,
Selma

Romy zei

Dat ziet er prachtig uit. Erg mooie kleurtjes ook. Ik hoop dat je wat kan vinden op de rommelmarkt.

Alvast fijne paasdagen!

Annelies zei

Ik ben helemaal weg van de Blond Amsterdam servies lijn, dus voorlopig kan ik nog wel even lekker doorsparen daarmee!

Miranda zei

Oh wat een leuke aparte bordjes, bakjes! Mooi zeg!!! Kan me voorstellen dat het een heerlijk gevoel geeft als je er weer eentje hebt gevonden!! Struinse!!!

Fijne dagen!

Mika zei

Hoi Tessa, fijn dat je de hectiek achter de rug hebt. Dat scrapbooken komt wel weer. Mika (www.mikascrap.typepad.com)